Nye bilder

Årbok 2013 med lokalhistorie fra Søndeled og Risør

Sammen med årboka får du også en gratis DVD med opptak fra pinsevandringem, Trebåtfestivalen, Flystyrten på Vierli og minnemarkeringen for krigsseilerne på Tjenna hvor statsråden kom med sin lenge etterlegtede offisielle unnskyldning til krigsseilerne.

Du finner mange fine artikler i årboka og har du ikke de tidligere årgangene er også de fremdeles tilgjengelige :-)

Historielagets Årbokmøte på Søndeled skole

Fredag 22. november 2013 kl 1900 inviterer Søndeled og Risør Historielag til sitt tradisjonelle årbokmøte på Søndeled grendehus (skole).

Årbokmøtet er som julekvelden for alle med interesse for lokalhistorie og det er ventet mye folk når historielaget presenterer årbok nr 38 i rekken.

Møtet er åpent for alle, gratis og historielaget spanderer som alltid søsterkake og kaffe/brus til alle. Sven Gundersen holder kåseri om Lindstøl båtbyggeri og skuta Bjørn bl.a. og Ove Ramskjær viser filmglimt i tillegg til redaktørenes presentasjoner.

Bli med på Historielagets pinsevandring 20. mai 2013 kl 1100

Pinsevandringen er en av Sørlandets aller største – om ikke den største – lokalhistoriske vandringer og arrangeres av Søndeled og Risør Historielag for 34. år på rad mandag (2. pinsedag) 20. mai 2013 kl 1100

Hvor:

Historielagets årsmøte 22 februar 2013 kl 1900.

Søndeled og Risør Historielag inviterer til årsmøte på Hope Oppvekstsenter (skole) fredag 22 februar 2013 kl 1900.

Foruten vanlige årsmøtesaker viser Ove bilder og film fra gamle dager og historielaget spanderer som alltid kaffe, kringle og hjemmelaget søsterkake. Det blir også tid til lotteri og en god skroll i pausen og årsmøtet er gratis. Er du ikke allerede medlem kan du melde deg inn via vår hjemmeside www.srhl.no og bli med på vår dugnad for å sikre lokalhistorie fra Søndeled og Risør for etterslekten.

Nå er Søndeled III (gårdshistorie) i salg igjen!

Gårdshistorie engasjerer og vi har hatt endel pågang etter boka Søndeled III med nettopp gårdshistorie fra Søndeled, og er derfor svært glade for at vi nå har fått bundet inn nye bøker.

Bøkene leveres fra bokbinder 22. desember og det er derfor bare å sikre seg et eksemplar eller fler. Søndeled III med gårdshistorie fra Søndeled er i salg hos Lindstøl;Libres. Du kan også bestille den vil www.srhl.no

Årbok 2011 med lokalhistorie fra Søndeled og Risør

”Stinas kafé, der fikk vi 5-øres vørterkake – og da var verden god igjen”

Radioen og Risør-distriktet i etterkrigstida ved KJELL PIHLSTRØM.

Bilder fra Søndeled og Risør før i tiå

På historielagets nye Facebookside har vi nå laget et nytt fotoalbum vi kaller "Søndeled og Risdør før i tiå. Sjekk siden og klikk gjerne “liker” også!

“. Her legger vi ut bilder vi ønsker tilbakemeldinger på og som vi også håper at leserne aktivt bidrar med nye bilder og kommentarer.

DUGNAD PÅ BOKLAGERET - 6-8. september

HJELP – historielaget må bytte boklager og inviterer medlemmer og andre historielagsvenner til dugnad 6. – 8. september med oppmøte ved gml. “Ebeneser” på Frydendal. Vi tar to økter hver dag fra kl 0900 – 1200 og fra kl 1800 – 2030 og da bør alle kunne delta.

Bli med du også – så går det fortere unna, og husk at historielaget er der for alle :)

Spesialtilbud i forbindelse med årets valgkamp

Nei, historielaget bedriver ikke politisk aktivitet. Vi ønsker bare å formidle lokalhistorie fra Søndeled og Risør til flest mulig!

For kroner 50,- kan du kjøpe boken “Risør og Søndeled 1837 – 1987” med glimt fra kommunenes historie gjennom 150 år. Boken ble presentert i forbindelse med formannskapslovens 150 års jubileum i 1987 og bør være et must for alle med et snev av lokalpolitisk og lokahistorisk interesse.

Supersalg på historielagets over 50 lokalhistoriske bokutgivelser

Hjelp – vi må flytte ut av boklageret og frem til 20. august selger vi ut bøker bestilt via vår hjemmeside www.srhl.no med 25 % rabatt.

Søndeled og Risør Historielag har gitt ut over 50 ulike bøker med lokalhistorie fra Søndeled og Risør – noe vår leder sier bør være tilgjengelig i alle Risør hjem, hytter og fritidshus.

Annonse

Søndeled og Risør Historielag

Følges av 45 medlemmer.

Søndeled Historielag ble stiftet 19. november 1949. I 1985 ble historielaget utvidet til å omfatte hele Risør kommune og endret samtidig navn til Søndeled og Risør Historielag.

Formål
Historielagets formål er å fremme interessen for lokalhistorie og kulturvern, samle inn og ta vara på alt som har betydning for områdets historie og som kan fortelle om folks livskår gjennom tidene.

Bokutgivelser
Ved god hjelp av en aktiv bokkomité og aktive bidragsytere har historielaget rukket å gi ut rundt 50 bøker med alt fra slekts- og gårdshistorie til årbøker og spesialbøker som f.eks. om Risør bymål og Søndeled kirke.

De siste bokutgivelsene har også inneholdt en egenprodusert DVD med henvisning til deler av årbokas innhold.

Lyd og bilde
Siste skudd på historielagets stamme er innsamling av lydopptak, bilder og ikke minst innsamling av gamle filmopptak. Resultatet er synliggjort i form av DVD vedlagt de siste bokutgivelsene.

Neste år ønsker historielagets ivrige Lyd- og bildekomité å utgi en egen jubileums DVD med gamle filmopptak fra Risør. Sitter du på filmopptak – det være seg 8 mm, 16 mm eller videopptak ber vi deg dele opptakene med historielaget slik at også dine bilder kan sikres for all etterslekt. Mer om sonen

Origo Søndeled og Risør Historielag er en sone på Origo. Les mer